Editorial convidat. L'RTS, espai de cura professional

Vull començar aquest editorial agraint al nou equip de redacció de l’RTS la seva generositat i el seu compromís envers la professió per haver assumit el repte de liderar aquesta publicació emblemàtica i significativa per a tantes generacions de treballadores socials.

Català

Editorial

En aquest número us fem a mans el fruit del nostre primer treball al capdavant de la Revista de Treball Social (RTS). L’equip de persones que hem assumit la responsabilitat de dirigir l’RTS els propers quatre anys està integrat per col·legiades i col·legiats procedents tant de l’àmbit professional com de l’acadèmic, amb una representació territorial que visualitza el compromís d’acostament real de l’RTS a tot el territori català.

Català

Editorial

L’actual equip de redacció de l’RTS conclou, amb aquest número, la seva etapa. Fa quatre anys ens vàrem presentar com un equip de transició que recollia el testimoni de la important tasca duta a terme pels equips anteriors i, tanmateix, s’orientava cap al futur amb voluntat de renovació.

Català

Editorial convidat. Diàleg sí, subalternitat de cap manera

Confessaré que el primer esborrany escrit per a aquest editorial l’he hagut de rebutjar per la simple raó que m’he adonat que estava repetint les idees exposades pels qui m’han precedit en aquest honor que ens ofereix l’RTS com a editorialistes convidats, i que també són les meves obsessions: la necessitat de continuar treballant per construir una identitat professional clara, la recuperació de la història del treball social posant en valor les figures de les nostres pioneres fins no fa gaire ignorades i menyspreades,

Català

Editorial convidat. El dret a l’habitatge des del treball social

Si busquem al diccionari la definició d’habitatge trobem que es tracta d’un lloc tancat i cobert construït per ser habitat per persones. Senzill i complex alhora: és una estructura material, i ha de ser possible que les persones hi desenvolupin una vida digna durant totes les etapes de la vida.

Català

Editorial convidat

Primer de tot, voldria agrair la confiança per convidar-me a escriure aquest editorial. Aquest número de l’RTS es publica en un context absolutament convuls arran de la pandèmia de la Covid-19 i el seu impacte, i és una oportunitat per poder compartir algunes reflexions amb els lectors i lectores.

Català

Editorial

La intenció de l’equip de redacció de l’RTS és convidar a l’espai de l’editorial treballadors i treballadores socials que gràcies a la seva trajectòria professional i a un pensament reflexiu ens poden obrir la mirada a diferents temes clau per a la societat i el treball social en cada moment. L’editorial de l’equip de redacció el reservem per compartir amb vosaltres, lectors i lectores, esdeveniments excepcionals.

Català

Editorial convidat

Daniel Innerarity afirma que en una societat del coneixement, com ara la nostra, és més important saber com gestionar el desconeixement que no pas el coneixement mateix. És una paradoxa força interessant a partir de la qual el filòsof basc sosté la necessitat d’aplicar criteris de racionalitat i prudència en contextos d’incertesa en què ens veiem obligats a actuar a partir de sabers escassos i imperfectes.

Català

Editorial convidat

Al llarg de la història, el concepte de treball social ha anat evolucionant fins a convertir-se en una professió, a través dels coneixements adquirits a la universitat que n’avalen la pràctica, vinculada al desenvolupament d’una metodologia d’intervenció i a un codi deontològic que en regula l’activitat professional.

Català

Editorial

Quan imaginem l’RTS dels propers anys, pensem en una revista actual, oberta, amb capacitat d’adaptar-se a les noves maneres de pensar i fer Treball Social. Amb aquesta mirada de futur, ja en el número anterior, vam iniciar una transformació important, que es va fer evident, entre altres aspectes, en el canvi d’imatge externa, en l’adopció d’un procés obert en la recepció d’articles i en la incorporació del sistema de revisió per parells dels treballs presentats.

Català

Pàgines