Editorial convidat. L’absolut del treball social

El treball social es fonamenta en principis i objectius que primer van ser religiosos i posteriorment reformistes i revolucionaris. Actualment, seguint les aportacions de Dubet, es qualificarien de sagrats: la igualtat, la llibertat, la fraternitat, la justícia, etc. Aquests principis i objectius, poderosos, conformen un tot que es pot denominar “l’absolut del treball social”. El treball social desitja ferventment assolir un objectiu primordial, estructurant i fins i tot emocionant: acabar amb les injustícies, les desigualtats, les violències, les soledats, les infelicitats, etc.

Català

Editorial

L’RTS sempre ha cregut que el món professional i l’acadèmic poden i han d’anar de bracet. Aquesta premissa ha quedat acreditada al llarg de la vida de la revista, i aquest Consell de Redacció ha mantingut el seu compromís de continuar treballant perquè l’RTS sigui un espai de trobada entre les treballadores socials en l’exercici pràctic i les que es dediquen a la docència universitària.

Català

Editorial convidat

Com a degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya és un enorme plaer poder participar en aquest monogràfic especial de l’RTS que s’emmarca en la commemoració del quarantè aniversari de l’existència del Col·legi, tot i que la revista té força més anys.

Català

Editorial

Teniu a les mans un número molt especial de l’RTS. Com bé sabeu, aquest any commemorem el quarantè aniversari del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, una data destacada que evoca els orígens d’aquesta institució que ens congrega als treballadors i treballadores socials.

Català

Editorial convidat. Postcovid

El Consell de Redacció em va demanar si podia ser membre del Consell Assessor de l’RTS. Vaig acceptar perquè crec que la meva experiència dirigint la revista, tot i que ja fa anys, encara pot ser útil. També em van demanar escriure un editorial. Escriure per a l’RTS és un repte que agraeixo i que intentaré complir.

Actualment som en un període postcovid. Fàbriques i botigues funcionen amb normalitat. Hi ha espectacles de masses, el turisme ha retornat, les exportacions de mercaderies creixen. Tot torna al que era abans de l’any 2020.

(...)

Català

Editorial

Els recorreguts que segueixen les polítiques socials són, en moltes ocasions, atzarosos, oportunistes i, fins i tot, poc creïbles. No per això hem de perdre l’esperança que arribin a bon port si les demandes són tingudes per necessàries i urgents per un gran nombre de persones afectades, més encara si venen avalades per criteris experts. Això és el que recentment s’ha esdevingut amb una antiga promesa que aborda un dels grans problemes i ineficàcies que pateixen des de fa temps molts usuaris del sistema de serveis socials.

Català

Editorial convidat. L'RTS, espai de cura professional

Vull començar aquest editorial agraint al nou equip de redacció de l’RTS la seva generositat i el seu compromís envers la professió per haver assumit el repte de liderar aquesta publicació emblemàtica i significativa per a tantes generacions de treballadores socials.

Català

Editorial

En aquest número us fem a mans el fruit del nostre primer treball al capdavant de la Revista de Treball Social (RTS). L’equip de persones que hem assumit la responsabilitat de dirigir l’RTS els propers quatre anys està integrat per col·legiades i col·legiats procedents tant de l’àmbit professional com de l’acadèmic, amb una representació territorial que visualitza el compromís d’acostament real de l’RTS a tot el territori català.

Català

Editorial

L’actual equip de redacció de l’RTS conclou, amb aquest número, la seva etapa. Fa quatre anys ens vàrem presentar com un equip de transició que recollia el testimoni de la important tasca duta a terme pels equips anteriors i, tanmateix, s’orientava cap al futur amb voluntat de renovació.

Català

Editorial convidat. Diàleg sí, subalternitat de cap manera

Confessaré que el primer esborrany escrit per a aquest editorial l’he hagut de rebutjar per la simple raó que m’he adonat que estava repetint les idees exposades pels qui m’han precedit en aquest honor que ens ofereix l’RTS com a editorialistes convidats, i que també són les meves obsessions: la necessitat de continuar treballant per construir una identitat professional clara, la recuperació de la història del treball social posant en valor les figures de les nostres pioneres fins no fa gaire ignorades i menyspreades,

Català

Pàgines