Treball social a Croàcia. L’estat de la qüestió o la qüestió de l’estat?

  Ana Miljenovic
Resum

Actualment el treball social a Croàcia reflecteix la història turbulenta del país durant el segle XX, i també la crisi econòmica, la globalització i les influències europees. Per això podríem entendre el treball social croat actual a través de diversos aspectes: dependència de les decisions del govern, rol d’acompanyament de les ONG, xarxa de suport informal i religiosa (com un complement del sistema governamental), model mèdic positivista en el treball social (lògica de diagnòstic-intervenció), valors socialistes i refiar-se de la responsabilitat del govern, mecanismes i sistema burocràtics en l’organització del treball social, turbulències econòmiques en els anys 70, 90 i després del 2008, enfocament psicosocial individualista postmodern, influències occidentals internacionals, manca d’autoritat dels treballadors socials en la definició del sistema de benestar social, i inconsistència entre la formació i la professió de treball social.

Paraules clau:
Crisi econòmica, Croàcia, herència socialista en el treball social, formació en treball social, treball social neoliberal
Per a citar: Ana Miljenovic (2014). Treball social a Croàcia. L’estat de la qüestió o la qüestió de l’estat?. Revista de Treball Social, 202, .