Passat, present i futur de l’Estat del Benestar. La intervenció dels serveis socials i el treball social

  Jaume Botey Vallès
Resum

Els Serveis Socials, tal com els hem entès fins ara, són part substancial de l’Estat del Benestar. Per això la crisi d’aquest els afecta de manera també substancial, tant per les retallades com per la necessària reorientació de les seves funcions. A la primera part d’aquest article s’explica l’origen i el desenvolupament de l’Estat del Benestar i el seu desmantellament per la ideologia neoliberal. A la segona part s’explica l’origen i moment actual dels moviments socials. A la tercera, finalment, s’expliquen els tres possibles models d’intervenció del treball social com a resposta al pensament neoliberal i en sintonia amb els moviments socials: assistencialisme, creació de consciència i possibles models d’intervenció que apuntin cap a la modificació de les estructures.

PDF icon Download article (210.67 KB)
Paraules clau:
Serveis Socials, treball social, Estat del Benestar, moviments socials, keynesianisme, neoliberalisme, antiglobalització, propietat compartida, microexperiències, nova pobresa
Per a citar: Jaume Botey Vallès (2013). Passat, present i futur de l’Estat del Benestar. La intervenció dels serveis socials i el treball social. Revista de Treball Social, 200, .