Ressenya de "Trabajo Social Psiquiátrico. Reivindicación ética de la dimensión social en salud mental", de Francisco Idareta Goldaracena

Tina
Ureña Hidalgo
Inicials: 
T.
Resum

“El compromiso ético es, desde la mismísima fundación del Trabajo Social como profesión, su sello inconfundible. La sensibilidad ética ha sido y sigue siendo uno de los distintivos de esta profesión” (p. 147); aquestes paraules resumeixen una de les aportacions principals i més interessants del llibre. Si bé dedica diversos capítols a engrunar temes concrets lligats al Treball Social psiquiàtric (TSP), la meva valoració és que el més important rau en el subtítol del llibre, en com dimensiona i posa en valor l’ètica professional, això és el que el converteix en un llibre de Treball Social (TS) diferent, que cerca arribar no solament “al cervell” sinó a l’ànima, a la dimensió emocional i humana que fa tant valuosa la nostra professió i que tanmateix sovint també ens desconcerta i ens pot fer patir.

Calen autors que s’atreveixin a pensar i a escriure sobre aquells aspectes del TS que costen més de concretar i definir, ell ho aconsegueix fer de forma clara, entenedora i al mateix temps profunda.

PDF icon Download article (57.38 KB)
Per a citar: Ureña Hidalgo, T. (2019). Ressenya de "Trabajo Social Psiquiátrico. Reivindicación ética de la dimensión social en salud mental", de Francisco Idareta Goldaracena. Revista de Treball Social, 216, 141-143. doi:https://doi.org/10.32061/RTS2019.216.09.