Ressenya de "La mediación artística. Arte para la transformación social, la inclusión social y el desarrollo comunitario", de Ascensión Moreno González

Eveline
Chagas Lemos
Inicials: 
E.
ORCID: 
0000-0001-5591-908X
  DOI: 10.32061/RTS2021.219.10
Resum

Ascensión Moreno González és doctora en Belles Arts, artterapeuta, pedagoga i educadora social. És docent a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB) i directora del màster Art per a la Transformació Social, la Inclusió Social i el Desenvolupament Comunitari: Mediació Artística i del postgrau Art per a la Inclusió Social, tots dos de la UB.

Aquest llibre és fruit de la seva experiència en l’àmbit educatiu i de les arts, amb una trajectòria reconeguda, així com de les recerques i reflexions que ha dut a terme sobre el que tenen en comú els diferents llenguatges artístics quan es posen al servei de l’àmbit social, en intervencions socioeducatives amb persones, grups i comunitats en situació de risc o vulnerabilitat social.

Com a resultat del seu bagatge, desenvolupa el concepte de mediació artística, que neix de la trobada entre les disciplines de l’educació social, l’educació artística i l’artteràpia. Segons l’autora, en la mediació artística, l’activitat artística actua com a mediador i eina que fan servir els professionals amb l’objectiu de promoure millores en situacions personals, grupals i comunitàries.

PDF icon Download article (67.37 KB)
Per a citar: Chagas Lemos, E. (2020). Ressenya de "La mediación artística. Arte para la transformación social, la inclusión social y el desarrollo comunitario", de Ascensión Moreno González. Revista de Treball Social, 219, 183-185. doi:10.32061/RTS2021.219.10.