Programa de prevenció del maltractament infantil: l’experiència del programa Preinfant

  Carolina Torralbo Muñoz
  Altres autores
Resum

Aquest article explica l’experiència de Preinfant, un programa de prevenció del maltractament infantil impulsat, des del 1998, per ABD Associació Benestar i Desenvolupament. El seu objectiu principal és protegir la salut física i mental del nadó, disminuint i/o eliminant aquelles situacions de risc infantil que es poden donar al llarg de l’embaràs i dels primers anys de vida en un context familiar d’alt risc. Preinfant ofereix acompanyament per tal de construir una vinculació saludable en el complex procés d’assumir la maternitat. Actualment el programa està implantat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i a Madrid. Té un portal web (preinfant.org) per orientar i assessorar en línia i Pisos Maternoinfantils per atendre l’emergència social de l’habitatge.

Paraules clau:
Infància, adolescència, maternitat, embaràs adolescent, maltractament infantil, exclusió social, prevenció, detecció precoç
Per a citar: Carolina Torralbo Muñoz, Altres autores (2015). Programa de prevenció del maltractament infantil: l’experiència del programa Preinfant. Revista de Treball Social, 204, .