La intervenció grupal i comunitària des dels serveis socials municipals al barri Gòtic de Barcelona. Conversa amb la Rosa Jorba

  Teresa Aragonès i Viñes
Resum

La Rosa Jorba és una treballadora social que treballa des de l’any 1985 al centre de serveis socials del Gòtic, al districte de Ciutat Vella de Barcelona. Durant tot el seu recorregut professional ha estat una gran defensora del treball social des del carrer, pràctica que ha compartit amb els seus companys del centre i que s’ha plasmat en nombrosos projectes grupals i comunitaris, significatius d’una manera d’entendre l’acció social als barris. Des de la RTS l’hem convidat a parlar sobre la seva llarga experiència i ella ho ha acceptat amablement, insistint, però, que aquesta experiència ha estat sempre resultat de la reflexió i el compromís ètic i professional de nombrosos companys i companyes –treballadors socials, educadors socials, psicòlegs, personal administratiu i de consergeria, directores– que han passat pel centre i l’han fet possible. La Rosa ens demana fer esment d’una companya que ja ens han deixat i a la qual amb aquesta menció vol recordar i retre un petit homenatge, la Rosa Llobet, treballadora social que va participar activament en el disseny del model de treball del qual es ret compte tot seguit.

PDF icon Download article (1.78 MB)
Per a citar: Teresa Aragonès i Viñes (2014). La intervenció grupal i comunitària des dels serveis socials municipals al barri Gòtic de Barcelona. Conversa amb la Rosa Jorba. Revista de Treball Social, 203, .